In 2023 op de planken het Blijspel Den Heet’n Stool (originele titel de hete stoel vertaling Han Manrho)

Na twee coronajaren waarin we als toneelvereniging de Kwekweschudders niet hebben kunnen spelen. kunnen we nu aankondigen dat er via de site van stadscentrum het parochiehuis online kaarten gereserveerd kunnen worden voor het toneelstuk Den Heet’n stool. Speeldata zondag 29 januari, zaterdag 4 februari en zondag 5 februari met aanvang 20:00 uur. Entree 10 euro. Kaarten ook in losse verkoop bij de kassa voor aanvang.

Beschrijving van het toneelstuk

Jan woont met zijn nicht Inge en huishoudster Truus op zijn boerderij in Delden. Zijn neef en diens vrouw zijn eigenaars van een slechtlopende antiekzaak. Ze komen alleen als ze iets van hem nodig hebben. Als Jan van zijn recent overleden zuster een kostbare antieke stoel erft en ze vermoeden dat er nog wel meer te halen valt, start de jacht op de erfenis. Nicht Inge kan ook wel een extraatje gebruiken. De beerput gaat helemaal open en ze krijgen samen hun rechtvaardige loon en dat hebben ze niet in de laatste plaats te danken aan de ijverige huishoudster.

Bonbons in luxe verpakking

De Kwekweschudders zijn er weer klaar voor! Op 25 en 26 januari en op 1 en 2 februari spelen wij het ondeugende blijspel “Bonbons in luxe verpakking”, geschreven door Ria de Looze-Lafeber.

Wanneer geef je iemand een luxe doos bonbons…… Om iets goed te maken? Als zomaar een attentie of om een gesprek leuk in te leiden…..? En dan wie geeft bonbons aan wie…? Ach, soms is elk gebaar op elk moment verkeerd uit te leggen. Probeer dan nog maar eens uit te leggen wat de bedoeling is. Als u nu weet dat in dit stuk een “goed” echtpaar, een “zakenrelatie”, een huishoudster die teveel helpt, een zogenaamde tante en een onmogelijke neef voorkomen, dan begrijpt u dat het onmogelijk is hier meer uitleg over te geven en kunt u beter maar gewoon komen kijken.

Wij spelen in Stadscentrum het Parochiehuis in Delden, aanvang 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,00 en zijn verkrijgbaar aan de kassa. Reserveren is niet nodig.

De repetities zijn in volle gang

De Kwekweschudders spelen jaarlijkse voorstelling in 2019 niet

Al maanden waren we in voorbereiding op het traditionele optreden, maar moeten noodgedwongen een streep door de voorstellingen halen. Helaas hebben we door gezondheids- en privéomstandigheden de repetities gestaakt en daarop moeten besluiten in februari 2019 niet op de planken te gaan staan in Stadscentrum het Parochiehuis met de jaarlijkse toneelvoorstelling.
We kunnen ondanks deze teleurstelling toch terugkijken op een mooie periode. We hebben in 2018 een divers toneelaanbod laten zien. Aan begin van het jaar de goed bezochte en het door jong en oud gewaardeerde toneelstuk Zwarte Droeven. Gevolgd door deelname aan het jaarlijkse straatfestival en in november in samenwerking met vele anderen een grote Blasiusrevue georganiseerd ter ere van het 900 jaar H. Blasius in Delden.
Tussen al deze activiteiten door werd er druk gerepeteerd voor de nieuwe voorstelling in februari. De afgelasting voelt voor ons als een enorme teleurstelling, maar we hadden het gevoel niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen van ons trouwe publiek. We hebben besloten om ons nu vol te gaan richten op deelname aan het straatfestival in september 2019 en de toneelvoorstelling van begin 2020.

Nog even en we staan weer op de planken!

Op dit moment wordt er druk gerepeteerd om de laatste twee weekenden van januari weer een mooie voorstelling op de planken te kunnen brengen. Dit jaar hebben wij gekozen voor de komedie “Zwarte droeven”, geschreven door Herman van der A. Een schrijver waar we al vaker een stuk van hebben gespeeld en altijd garant staat voor komische ontwikkelingen. Zo ook deze keer.
Het verhaal speelt zich af op een druivenkwekerij. In het hoogseizoen maakt de eigenaar Willem Kers gebruik van zwartwerkers. Dit gaat al jaren goed, totdat de FIOD langs komt. Het gevolg is natuurlijk een aantal komische ontwikkelingen, waar wie kan hem redden?
Kom het zien op 20, 21, 27 of 28 januari in Stadscentrum het parochiehuis aan de Langestraat 79 in Delden. De entree bedraagt € 10,00 (inclusief een consumptie). De kaarten zijn te reserveren via info@kwekweschudders.nl of op de avond zelf te koop aan de kassa. In de pauze vind er een verloting plaats. Voorafgaand aan de voorstelling kunt u loten kopen. In de pauze kunt u dan zien of u in de prijzen bent gevallen. We hopen u te zien bij een van de voorstellingen!

Kwekweschudders kijken terug op vijf geslaagde voorstellingen

De Kwekweschudders kijken terug op vijf geslaagde voorstellingen.
Op dinsdag 17 januari was de aftrap met de generale repetitie. Deze werd ook dit jaar weer bezocht door de vrijwilligers van de Zonnebloem. De reacties na afloop waren zeer positief en gaven de spelers extra energie voor de volgende vier voorstellingen.
Het eerste weekend zat de zaal niet vol, maar het enthousiasme bij het publiek was er niet minder om. De positieve reactie die ook tijdens deze avond waren te horen hebben veel mensen bereikt, want het tweede weekend konden we voor twee volle zalen spelen.
Ook deze twee avonden waren er alleen maar positieve reacties. Erg fijn om waardering te krijgen voor al het harde werken en de mensen weer een leuke avond te hebben bezorgd. Op naar het volgende stuk!

Beloofd is beloofd

Nog een paar weken en dan staan de Kwekweschudders weer op de planken van Stadscentrum het Parochiehuis!
Dit jaar spelen wij voor u de plattelandskomedie “Beloofd is beloofd” van J. Hemmink-Kamp.
De titel beloofd is beloofd slaat op de belofte die een meisje van 13 jaar op het sterfbed van haar moeder zou hebben gemaakt om voor altijd voor haar vader te zorgen. Nu is ze de 40 gepasseerd en draagt nog steeds zorg voor haar vader, die een humeurige oude man is geworden. Maar nu de post steeds meer kaarten voor haar bezorgt met ‘veel liefs’ erop, begint de vader onraad te ruiken. Is er een vrijer in het spel en hoe moet dat als ze wil trouwen? Wie gaat er dan voor hem zorgen. Het was toch beloofd is beloofd….
U kunt de voorstelling bekijken op 21, 22, 28 en 29 januari aanvang 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,00 (inclusief een consumptie) en zijn verkrijgbaar aan de kassa of te reserveren via info@kwekweschudders.nl.

De Kwekweschudders zijn volop in beweging

Ook voor de Kwekweschudders zit de vakantie er weer op! Dit betekent dat er weer druk gerepeteerd wordt voor onze voorstellingen die wij eind januari weer op de planken zullen brengen.
Daarnaast komt het jaarlijkse Cultureel Straatfestival weer in zicht. Op zondag 18 september staat Delden weer bol van de activiteiten waar de Kwekweschudders ook aan deel zullen nemen. Dit jaar krijgen we steun van een aantal Kwekweschuddertjes in de dop. Deze kinderen hebben toneel les gehad van onze regisseuse Marit Karst en zijn door ons benaderd om mee te spelen.
Er is genoeg te doen in Delden, dus zeker het bezoeken waard!
Op zaterdag 1 september is het vernieuwde Parochiehuis geopend voor belangstellenden. De gebruikers van het gebouw zullen zich die avond presenteren. Ook de Kwekweschudders zijn op deze avond aanwezig.
We hopen u te zien!

Kwekweschudders klaar voor première!

Afgelopen dinsdag hebben we onze generale repetitie van “No Nonsens” (“Midlifcrisis en andere Non-sens, geschreven door Jos Schepers), gespeeld voor de vrijwilligers van de Zonnebloem. De avond was weer een groot succes, voor zowel het publiek als de spelers. Er werd veel gelachen in de zaal en de spelers bleken klaar te zijn voor het echte werk.
Zaterdagavond 23 januari spelen we de eerste voorstelling. We vieren dit jaar ons 70 jarig jubileum en zullen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zo worden er voor de voorstelling oude foto’s getoond en is oud materiaal in te zien. Ook zijn de oudleden uitgenodigd om dit jubileum met ons te vieren.
Wilt u ook komen kijken? In onze speelagenda kunt u zien wanneer we spelen en hoe u aan kaarten kunt komen. We hopen u te mogen begroeten!
IMG_1505_1

De spanning stijgt!

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 april spelen wij het blijspel “Gewoon te gek” geschreven door Ton Davids, in het parochiehuis in Delden. Aanvang 20.00 uur en op zondag 19 april ook om 14.30 uur.
Vier ex-gekken wonen als een soort project bij elkaar in een normale rijtjeswoning om hen te helpen terug te keren in de normale maatschappij. Hierin worden ze begeleid door een sociotherapeut die elke morgen langskomt.
Door een klein misverstand, dreigt de wethouder, die het project toch al niet zag zitten, de subsidie stop te zetten, het project te stoppen en asielzoekers in de woning te huisvesten. Dankzij de sociotherapeut krijgen ze nog één kant om zich van hun beste kant te laten zien. Maar ja, wat is nou precies hun sterke kant? En is het wel zo verstandig om de buren ook uit te nodigen op deze belangrijke avond??
Kaarten kosten € 10,00 (inclusief consumptie) en zijn in de voorverkoop verkrijhgbaar bij Autobedrijf de Vossenbrink en Kapper Speckman of te reserveren via info@kwekweschudders.nl. Uiteraard zijn de kaarten ook voor aanvang van de voorstelling te koop aan de kassa.

Voorstellingen januari uitgesteld!

Al jaren spelen wij onze voorstellingen eind januari/begin februari.
Wegens omstandigheden hebben wij dit jaar moeten besluiten om onze voorstelling uit te stellen.
Op 17, 18 en 19 april spelen wij het stuk “Gewoon te gek” van Ton Davids.
Op 19 april is er tevens een middagvoorstelling om 14.30 uur.
Leuk om te vermelden is dat oud-Kwekweschudders Betsie Hemmer-van het Bolscher een gastrol heeft.
Misschien grijpt het toneelvirus haar zo, dat ze besluit om zich weer bij ons aan te sluiten.

Dus nog even geduld, maar wij garanderen u dat dit het wachten waard is!